Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
CRI
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug
A blog of all section with no images

4D prezentacija u Macoli, na redovnom sastanku naše grupe.

Predavač: Milan Adamov

Pratite stream na:  Ustream, Facebook

Image Tokom redovnog okupljanja naše korisničke grupe ove subote, 14.05.2011. godine, će nam naš član Milan Adamov održati prezentaciju ovog programerskog alata.

Reč je o alatu koju je nastao na Macu davne 1984. godine kao ono što bi danas zvali RDBMS (Relational Database Management System) alat, a za ovih više od 25 godina se razvio u kompletan alat RAD tipa (Rapid Application Development) integrirajući u sebe najbolje od tehnologija što se tokom tih 25 godina pojavilo u svetu. Od beta projekta koji je Apple jedno vreme smatrao proizvodom koji će biti zvanična Apple aplikacija za razvoj baza podataka koji je napravio jedan jedini čovek imena Loran Ribardijire, do skupa alata za razvoj i deployment koji razvijaju timovi programera u Francuskoj i SAD (Kliši, Pariz i San Hose, Kalifornija), usput su "pokupljeni": klijent-server arhitektura 1992., kompatibilnost sa Windowsom 1995. godine, integrisani Web server 1996. godine, SOAP tehnologija 2002. godine, XML, XLIFF, SVG, Unicode i još mnoge druge tehnologije.

Vaš prezenter je u 4D vodama negde od sredine 1991. godine, postao je distributer 4D alata za područja ondašnje SRJ i Makedonije tokom 1996. godine, da bi 1999. godine postao isto i za područje Slovenije. Trenutno radi za samu matičnu kompaniju 4D SAS sa sedištem u jednom od predgrađa Pariza, Klišiju.

Na primeru jedne male aplikacije ćemo pokušati da vam prikažemo kako izgleda programski jezik 4D-a, kako se on može mešati sa SQL jezikom u editoru metoda, kako se kreiraju forme,  a prvenstveno kako se kreira struktura baze podataka jer je takav način kreiranja strukture putem GUI-a 4D imao od samog početka 1984. godine. Zatim ćemo vam pokazati zašto je 4D fantastično rešenje za programere koji vole da rade sami, a da pokriju što više, ili za manje timove koji se uz pomoć svog dobrog znanja 4D-a mogu takmičiti sa firmama koje koriste tzv, "ozbiljne" igrače kada je reč o bazama podataka. Pokrićemo i oblast koja za pojedine programere u svetu postaje i jedini biznis kojim se bave: kreiranjem plug-inova ili komponenti za 4D. Ako ostane vremena napravićemo od naše male aplikacije za par minuta i njenu Web prezentaciju, a probaćemo na brzinu da vam demonstriramo kako se i na koji način 4D može povezivati sa ostalim bazama podataka.

Juče je Apple napunio 35. godina, a mi danas punimo šest godina od kako se dvadesetak nas okupilo prvi put u Ozonu da oformi ovu neformalnu korisničku grupu.

Srećan nam šesti rođendan!

U utorak, 29.03. održaće se prvi BLINK event.

Ideja je da se, pod imenom BLINK organizuju mesečni događaji-prezentacije.

BLINK festival će se i dalje održavati jednom godišnje u trajanju 3-5 dana, kao i do sada.

 Na prvom Blink eventu, predstaviće se:

1. Livescribe Echo pametna olovka

2. Serbian Macintosh User Group 

 

Lepo se obucite, začešljajte i dodjite.

Početak u 18h.

Vidimo se. 

 

 

 

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 40 od 248

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.