Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Jo niste lan? Ulanite se ovde
Ko je na sajtu
Imamo 30 gostiju na sajtu i 1 lana na sajtu
  • Bergkamp
appleug

Apple je juče na specijalnom događaju u Kupertinu najavio novu verziju paketa iWork '08. Velika novost je da, pored nivh verzija programa za obradu teksta Pages i programa za kreiranje prezentacija Keynote, u sklopu paketa debituje program Numbers za tabelarni obračun. Time su mnogobrojni tračevi da Apple razvija zamenu za Office proteklih godina dobili potvrdu.

iWork '08 je u stanju da otvori fajlove kreirane Microsoft Wordom, Powerpointom i Excelom, a može i da snima dokumenta u navedenim formatima.

 

U sklopu jučerašnjih vesti sa specijalnog događaja koji je Apple organizovao u Kupertinu skoro nezapaženo je prošla vest da Mac mini ipak ostaje u ponudi i pored svih tračeva da će ga Apple izbaciti iz ponude.

 Tako je mini dobio Core 2 Duo procesor  na 1,83 GHz ili 2,0 GHz i sada standardno dolazi sa 1 GB RAM-a.

ImagePored nekoliko novih videa (Activation) Apple je objavio još jedan neposredno pred početak prodaje iPhone-a. U njemu možete pogledati nekoliko novih detalja u vezi korišćenja virtuelne tastature.

iPhone keyboard video možete pogledati ovde.

ImageApple je objavio iPhone QuickTime VR - iPhone u 360°, pogledajte iPhone iz bilo kog ugla.

 iPhone QuickTime VR možete pogledati ovde.

ImageApple je objavio video koji traje 25 minuta i u kome možete videti sve o najnovijem iPhone-u.

Video možete preuzeti ovde

ImageApple je objavio petu reklamu za iPhone.

 "Surprised" možete pogledati ovde.

ImageApple je objavio novu iPod+iTunes ''Dance Tonight'' reklamu.

Reklamu možete pogledati ovde

ImageApple je objavio četvrtu reklamu za iPhone.

Reklamu možete pogledati ovde.

U osnovnoj verziji sada svaka od tri konfiguracije MacBook Pro računara dolazi sa 2 GB radne memorije proširive do 4 GB, ranije su samo dva skuplja modela imala 2 GB, dok je najjeftiniji model imao 1GB. Kao i ranije, na raspolaganju su dve osnovne konfiguracije sa monitorom od 15 inča i jedna sa monitorom od 17 inča, s tim da, kako Apple tvrdi, modeli s aekranom od 15 inča sada dolaze sa prvim LED-backlit ekranom u potpunosti izrađenim bez upotrebe olova. Kada već govorimo o monitorima, kod modela sa ekranom od 17 inča je jedna od tzv. built-to-order opcija  ekran u rezoluciji 1920 sa 1200 tačaka po inču.


Poboljšan je i Core 2 Duo procesor u MacBook Pro prenosnicima, sada on u njima radi na 2,2 GHz u slabijem modelu sa ekranom od 15 inča i na 2,4 GHz u jačem modelu sa ekranom od 15 inča i u onom od 17 inča. Tu je samo još jedan novitet što se bežičnog umrežavanja tiče: sada svi imaju bežične mrežne kartice po 802.11n standardu. Grafička kartica je sada NVIDIA GeForce 8600M GT sa 256 MB u jačim i 128 MB u najslabijem modelu. Napravljena je mala izmena u veličini hard diska kod skupljeg modela sa ekranom od 15 inča, on sada ima isti 160 GB hard disk kao i model od 17 inča, dok je jeftiniji model od 15 inča ostao na 120 GB.


Kod ostalih karakteristika nije bilo promena, svi imaju ugrađenu iSight kamericu, Bluetooth 2.0+EDR, ugrađenu dual-link podršku za spoljne monitore kroz DVI izlaz. Optički disk je u svim modelima isti i reč je o osmobrzinskom tzv. slot-load snimaču sa podrškom za dual layer diskove. Podsetimo, MacBook Pro ima jedan FIreWire 800, jedan FireWire 400 port, dva USB 2.0 porta, ExpressCard/34 slot, jedan audio line in i jedan izlazni za slušalice gde oba podržavaju optički digitalni audio. Svi imaju tzv. Scrolling TrackPad i tastaturu na kojoj se unutrašnje osvetljenje tastera automatski podešava u zavisnosti od količine svetla u prostoriji ili ambijentu u kojem se prenosni računar nalazi.


U dodatne opcije spada mogućnost zamene hard diska diskom od 160 GB na 5400 obrtaja ili 7200 obrtaja, ili diskovima sa 200 GB ili 250 GB na 4200 obrtaja. Zatim, dogradnja do 4 GB RAM-a, kupovina MagSafe adaptera za napajanje za upotrebu u avionima, Appleov USB modem, "sjajni" ekran i već pomenuti ekran od 17 inča rezolucije 1920 sa 1200 tačaka po inču.

ImageApple je objavio tri nove reklame za iPhone.

Reklame su emitovane na Američkoj televiziji a možete ih pogledati i na Apple-ovom sajtu.

<< Poetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledea > Kraj >>

Rezultati 78 - 88 od 119

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.