Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Jo niste lan? Ulanite se ovde
Ko je na sajtu
Imamo 66 gostiju na sajtu i 1 lana na sajtu
  • doodoole
appleug

ImageApple je objavio novu "Get a Mac" reklamu.

"Stuffed" možete pogledati ovde

ImageApple je objavio dve nove "Get a Mac" reklame:

 "Flashback" i "Computer Cart" možete pogledati ovde.

ImageEmitovana je nova Apple-ova reklama na CNBC, ESPN i MTV za Apple TV.

Apple je istu reklamu objavio i na svom sajtu, pogledajte je ovde.

ImageApple je danas objavio da je prodao 100 milioniti iPod.

Prvi iPod je prodat pre 5 ipo godina u Novembru 2001 i od tada je Apple predstavio više od 10 modela uključujući pet generacija iPod-a, dve generacije iPod mini, dve generacije iPod nano i dve generacije iPod shuffle.

 "U ovoj istorijskoj prekretnici, želimo da se zahvalimo ljubiteljima muzike za prevljenje neverovatnog uspeha iPod-a", rekao je Steve Jobs, direktor Apple-a: "iPod je pomogao milionima ljudi širom sveta da ponovo pokrenu strast prema muzici, i mi smo uzbuđeni što smo deo toga".

Napomenimo samo da trenutno postoji preko 4000 dodataka za iPod (od modnih torbica do zvučnih sistema) i da na preko 70% Američkih modela automobila proizvedenih 2007 godine se može priključiti iPod.

iTunes Music Store trenutno ima u ponudi preko 5 miliona pesama, 350 televizijskih šou-a i preko 400 filmova. iTunes Music Store je prodao preko 2,5 milijardi pesama, 50 miliona tv šou-a, i preko 1,3 miliona filmova, čineći svetsku najpopularniju online muzičku, tv i filmsku prodavnicu.

Apple je juče dodao opciju da se Mac Pro može kupiti i sa dva 3 GHz quad-core Xeon procesora, uz već postojeće opcije od 2 GHz, 2,66 GHz i 3 GHz dual-core Xeon procesora. Druge karakteristike Mac Proa nisu menjane, a izbor ove opcije povećava cenuod 2499 dolara osnovnog modela Mac Proa za 1498 dolara .

ImageEmitovana je nova Appleova reklama za vreme dodele Oskara.

Reklama počinje sa scenama sa televizije i filma sa glumcima koji govore "Halo" na telefon, posle se iPhone pojavljuje na ekranu, pa crna pozadina sa natpisom "Hello", pa "Coming in June" ("Dolazi u junu") i na kraju Apple logo.

Reklama je emitovana nekoliko puta tokom ceremonije dodele Oskara. 

Reklamu možete pogledati ovde.

 

ImageApple je predstavio novi iPod shuffle koji sada dolazi u bojama: plava, pink, zelena, naradžasta i originalni srebrni.

ImageMožemo ga slobodno nazvati shuffle 3 generacije (3G) iako sem boja sam shuffle nije doneo nekih noviteta sem da se sada isporučuje sa novim slušalicama koje su do sada išle uz ostale modele linije iPod-ova, tako da može se desiti da iPod shuffle 2G (druge generacije), koji je dolazio samo u srebrnoj boji, lako možete zameniti za iPod Shuffle 3G koji dolazi u različitim bojama (takođe i u istoj srebroj) jer se razlikuju samo po poboljšanim slušalicama.

Image Dočekali smo i taj dan posle ko zna koliko tračeva i spekulacija oko funkcionalnosti i imena. Doduše, problem sa imenom, kako kažu, bi trebalo da se reši koliko u toku noći ili najkasnije sutra jer je Apple u intenzivnim pregovorima sa Ciscom koji drži trademark na ime iPhone.

Dakle, iPhone je najavljen na keynoteu koji je sinoć u 18h po našem vremenu održao, po običaju, Stiv Džobs na otvaranju MacWorld EXPO sajma u San Francisku. Reč je o tri uređaja u jednom, iPod širokog ekrana plus mobilni telefon plus internet komunikator. Prodavaće se od juna u SAD u dve verzije: sa 4GB i sa 8GB memorije po ceni od $499 i $599, a u Evropi bi trebalo da se pojavi u poslednjem tromesečju ove godine. Teško je ukratko opisati sve što donosi iPhone, ali je sigurno najupečatljiviji interfejs i način korišćenja. Naime, iPhone nema dugmiće niti tastaturu, nema ni olovku kao PDA uređaji, već se sve na njemu obavlja preko touch screena. Rečeno je da je opeartivni sistem koji koristi iPhone Mac OS X, ali nećete videti Finder ili nešto slično, samo skup unapred ubačenih aplikacija. Možda je najbolje da odete na Appleov sajt i pogledate QuickTime klipove kako bi u potpunosti mogli da sagledate revolucionarnost ovog uređaja.
ImageApple je danas najavio da će počevši od februara prodavati svoj novi uređaj za strimovanje multimedije sa računara na televizor koji je preimonvan iz radnog imena iTV u Apple TV. Cena je $299 u SAD, a uređaj je u stanju da strimuje video materijal, muziku i fotografije sa do pet računara, bilo Macintosha ili PC-a. Uređaj sadrži Intelov procesor (nije precizirano koji), HDMI konektor za povezivanje na televizor, hard disk od 40 GB, 10/100 Ethernet i USB 2.0 port, kao i 802.11n Airport karticu za bežično umrežavanje.
ImageApple je danas unapredio Airport Extreme Base Station da podržava novi i brži 802.11n standard za bežično umrežavanje. Ovaj standard omogućava do pet puta brži prenos podataka i do dva puta veće rastojanje uređaja od 802.11g standarda. Promenjen je dizajn bazne stanice tako da odgovara takođe danas najavljenom AppleTV-u.

Nova bazna stanica sada ima tri LAN Ethernet porta umesto dosadašnjeg jednog i jedan WAN Ethernet port, sva četiri su po 10/100 specifikaciji. Moći će da se kupi u februaru po ceni od $179 u SAD, a novi standard podržavaju svi Macovi sa Intel Core 2 Duo i Xeon procesorima osim 17-inčnog iMaca sa Intel Core 2 Duo procesorom.
<< Poetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledea > Kraj >>

Rezultati 89 - 99 od 119

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.