Vesti dana
Slede─çi sastanak se odr┼żava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadu┼żbine Univerziteta u Beogradu, Andri─çev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
KorisniŔko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
JoÜ niste Ŕlan? UŔlanite se ovde
Ko je na sajtu
Imamo 58 gostiju na sajtu i 1 Ŕlana na sajtu
  • i.nenad
appleug

Ju─Źe je u Beogradu otvorena prva Apple Premium Reseller prodavnica u Srbiji. Prodavnica se nalazi u Galeriji 12 u ulici Vuka Karad┼żi─ça broj 12.

U novoj prodavnici mo┼żete pogledati i kupiti najnoviji Appleov hardver, dobiti podršku i servis, a najavljeno je i odr┼żavanje kurseva i seminara. Posle sve─Źanog otvaranja usledila je ┼żurka u Muzeju Primenjene umetnosti udaljenom nekih stotinak metara od prodavnice.

Ovo je, ina─Źe, tre─ça ovakva prodavnica otvorena u poslednjih nedelju dana  na teritoriji koja podpada pod nadle┼żnost Powercomma, distributera Apple opreme za podru─Źja Srbije, Slovenije, BIH, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Prethodno su otvorene prodavnice u Rijeci i Ljubljani, a slede─çe nedelje se otvara sli─Źna prodavnica i u Mariboru. Još ranije je otvorena ovakva prodavnica u Sarajevu.

ImageApple je startovao sa novom reklamom za iPod shuffle koja se emituje na U.S. televiziji.

Nova iPod shuffle reklama prikazuje jednostavnost dizajna, male dimenzije i lako─çu nošenja uz bilo koji deo ode─çe.

Podsetimo da je Apple u ─Źetvrtom kvartalu prose─Źno prodavao preko 100.000 iPod-ova dnevno, a predvi─Ĺa se da ─çe se prodaja udvostru─Źiti za praznike a to zna─Źi da ─çe Apple verovatno prodavati preko 200.000 iPod-ova dnevno.

SMUG (Serbian Macintosh User Group) je online grupa korisnika Macintosh ra─Źunara i ostalih proizvoda kompanije Apple osnovana aprila 2005. godine. Iako online grupa, i kao takva prepoznata od strane Applea tokom oktobra 2006. godine, odr┼żavamo redovne, neformalne, sastanke svake druge subote u mesecu u galeriji Ozon na Andri─çevom vencu u Beogradu. Ukoliko ┼żelite da predstavite ─Źime se bavite, ili da poka┼żete ostalim ─Źlanovima grupe neki softver ili tehniku koju koristite u radu sa nekim softverom, nema problema, vrlo brzo se u toku samog sastanka u Ozonu mo┼że napraviti mala u─Źionica.

Naša grupa je potpuno neformalna tako da nema ─Źlanarine, a odr┼żavanje servera i sadr┼żaja sajta je u potpunosti na dobrovoljnoj osnovi i obavlja se u skladu sa tim koliko administratori i oni koji ┼żele da postavljaju sadr┼żaje na našem sajtu imaju vremena. 

Server na kojem se hostuje sajt naše grupe je lociran tako─Ĺe u Ozonu koji je sponzor za prostor za odr┼żavanje sastanaka. YU Epicentar, jedan od ovlaš─çenih Apple dilera, je sponzor hardvera, tj. servera. Re─Ź je o Power Macintoshu G5 sa procesorom na 1,8 Ghz, 512 MB RAM-a na kojem se vrti Mac OS X Server 10.3.9 koji je tako─Ĺe donacija firme YU Epicentar. Server se nalazi na 2Mbit/s vezi sa Eunetom koji je sponzor internet veze.

Dodatak: Tokom 2007. je Ozon prestao da sara─Ĺuje sa EUnetom, tako da smo server popeli dva sprata više u prostorije YU Epicentra. Server se sada nalazi na SBB-u kao provajderu.

Dodatak 04.05.2009.: Server je ljubaznoš─çu internet provajdera CRI kolociran u njihov data centar u nedelju, 03.05.2009. Dva dana ranije je reinstaliran operativni sistem (sada server radi na Mac OS X Server 10.4.11), dodat još jedan disk (hvala Popu i YU Epicentru), dodato 1 GB RAM-a (hvala Bojanu Nasti─çu) tako da server sada radi sa 1,25 GB RAM-a, uba─Źena PCI grafi─Źka kartica (opet hvala Bojanu Nasti─çu).

Nešto malo preko dve nedelje je bilo potrebno Appleu da i svoju jeftiniju liniju prenosnih ra─Źunara unapredi Core 2 Duo procesorom i da ih tako ubrza do 25% u odnosu na prethodne modele ove serije.

Image Kao i do sada imamo tri modela, dva bele i jedan crne boje sa "glossy" monitorom od 13 in─Źa rezolucije 1280 sa 800 piksela, s tim da najjeftiniji model ima procesor koji radi na 1,83 GHz, dok u druga dva modela Core 2 Duo radi na 2,0 GHz. Svi su opremljeni AirPort i Bluetooth karticama, gigabitnom mre┼żnom kartom, iSight kamericom, sa po dva USB 2.0 porta i jednim FireWire 400 portom. Zajedni─Źke hardverske karakteristike su Intel Graphics Media Accelerator 950 grafi─Źka karta, 667 MHz front-side bus i Scrolling TrackPad, a uz svaki MacBook se dobijaju FrontRow infracrveni daljinski upravlja─Ź i MagSafe napajanje od 60 vati.

Za povezivanje sa eskternim monitorima tu je mini-DVI konektor, s tim da treba imati u vidu da, za razliku od MacBook Pro modela, odgovaraju─çi adapter(i) nisu uklju─Źeni u cenu tako da je potrebno posebno ili odmah kroz BTO (Built to order) opciju naru─Źiti mini-DVI to VGA ili mini-DVI to DVI adapter ukoliko ┼żelite da MacBook pove┼żete sa eksternim monitorom. Zajedni─Źka karakteristika su dva kombinovana (analogni i opti─Źki digitalni) audio porta: jedan ulazni i jedan izlazni.

 Svaki MacBook od sada dolazi sa Mac OS X 10.4.8 operativnim sistemo, a ko i do sada preinstaliran je paket aplikacija iLife '06.

ImageMPEG2 Works 4 Advanced je aplikacija autora Toše SERBIAN i ona je konverter video fajlova koji od MPEG2/MPEG1 fajlova po DVD/SVCD/VCD standardu mo┼że exportovati u MPEG1/MPEG2/VRO/VOB/TiVo/Hitachi VOB i VRO u QuickTime format ili neki drugi koji odaberete. Tako─Ĺe postoji mnoštvo alata za razne vrste manipulacija MPEG fajlova i konverzija izme─Ĺu MPEG2/MPEG1 PAL/NTSC video fajlova.


    •    DVD/SVCD/VCD PAL/NTSC MPEG2/MPEG1 conversions
    •    Batch /Multiple files/ conversions [NEW!]
    •    "Custom" conversion section [MPEG1/MPEG2 user configurable conversions]
    •    Bitrate settings on all conversion preset buttons [NEW!]
    •    ReplayTV MPEG's conversion to DVD/SVCD ready MPEG2 movies [does NOT work with EyeTV HDTV files]
    •    DVD authoring of ReplayTV, EyeTV and Instant DVD recorder MPEG's without re-conversion! [NEW!]
    •    Advanced DVD authoring and burning section! [NEW!]
    •    Deinterlacing of source movies during conversion
    •    "Tools" tab with Mux/Demux/Split/Join MPEG/Divx/VOB options
    •    "Audio" tab with options to work with AC3,WAV,AIFF,MP2 audio files
    •    PAL/NTSC VOB > SVCD conversion
    •    Making burnable DVD/SVCD [VIDEO_TS/CD-XA] Images options
    •    Cinemascope [2.21:1] to 16:9 PAL/NTSC DVD/SVCD conversion
    •    SVCD Wide /16:9/ to 4:3 letterboxed conversion
    •    Half-D1 MPEG2 conversion options for backup purposes
    •    Terminal output /You can watch progress in Terminal, and start simultaneous conversions/
    •    Info on passed conversion time at the "complete" window
    •    MPEG Info tool
    •    Francais, Italiano and Deutsch localization files
    •    No installation needed; Just copy to hard disk and start to work
    •    Export2QT [- MPEG1/MPEG2/VRO/ReplayTV/TiVo/VOB/Hitachi VOB and VRO files to ANY QuickTime codec You have installed] [NEW!]
    •    VOB converter [PAL <-> NTSC VOB re-conversions] [NEW!]
    •    DVD authoring and burning [NEW!]
    •    ...and more...

Nova verzija donosi slede─çe:

    •    DVD image /.img/ file naming [requested by users]
    •    Improved output quality
    •    Subtitles adding on MPEG2 multiplexed movie /.mpg/ [requested by users]
    •    Improved overall performance
    •    New version 4.1.2 is free of charge for all registered users of 4.0...as usual.

ImageNVIDIA, proizvo─Ĺa─Ź grafi─Źkih ─Źipova za personalne ra─Źunare i mobilne telefone,  je objavila da je kupila PortalPlayer Inc. za $357 milliona.

PortalPlayer je tradicionalno dosadašnj proizvo─Ĺa─Ź glavnog procesora u iPod-u, ali u sadašnjem iPod nano je Apple rešio da Samsung bude odabran za proizvo─Ĺa─Źa glavnog procesora. Da li ─çe se u narednim danima nešto promeniti vide─çemo ali samo da vas podsetimo da je prošlog meseca drugi veliki proizvo─Ĺa─Ź grafi─Źkih ─Źipova ATI kupljen od AMD-a.

ImageApple je predstavio novi iPod nano (PRODUCT) RED 8GB kao drugi proizvod RED ovoga puta kapaciteta 8GB ili 2000 pesama. (PRODUCT) RED su kreirali U2 peva─Ź Bono i Bobby Shriver kao pomo─ç zara┼żenima od AIDS-a u Africi. Za više informacija u vezi (RED) posetite joinred.com.

Više informacija o iPod nano (PRODUCT) RED.

ImageApple je predstavio besplatnu verziju Aperture 1.5 koja je potpuno funkcionalana 30 dana za probu.

Aperture je sve-u-jednom alat za fotografe i ima sve što vam je potrebno posle slikanja. Koriste─çi veliku kolekciju alata mo┼żete veoma lako importovati, upravljati, obraditi, katalogizirati, organizovati, podesiti, publikovati, exportovati i arhivirati fotografije veoma efektivnije i efikasnije nego ikada do sada. Aperture ima napredan RAW na─Źin rada, profesionalni projekt menad┼żment, mo─çnu uporedi i selektuj alatku, nedestruktivnu obradu fotografija i prilagodljivu štampu i publikovanje.

Aperture je veoma hardverski zahtevan pa prvo proverite da li vaš Mac ispunjava minimalne zahteve.

Aperture 1.5 Trial je veli─Źine 132MB.

ImageNa preko 180 strana u iPod vodi─Źu za kupovinu za 2007 prona─çi ─çete sve vezano za iPod. Ovaj vodi─Ź sadr┼żi opis preko 20 ekskluzivnih novih dodataka, saveta za kupovinu iPoda, izbor najboljih ove godine i mnogo, mnogo toga.

iLounge 2007 iPod Buyers' Guide 21,8MB

Danas je Apple unapredio seriju MacBook Pro laptopova novim procesorom: MacBook Pro sada ima Intelov Core 2 Duo procesor. Procesori rade na frekvencijama od 2,16 GHz i 2,33 GHz, a MacBook Pro sada ima dva FireWire port: jedan FireWire 400 i jedan FireWire 800 port. U prethodnoj seriji MacBook Pro samo je model sa monitorom od 17 in─Źa imao dva FireWire porta od kojih jedan FireWire 800.

MacBook Pro dolazi u tri standardne konfiguracije, dve sa monitorima od 15 i jednom sa monitorom od 17 in─Źa. Specifikacije su slede─çe: 

<< PoŔetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SledeŠa > Kraj >>

Rezultati 100 - 110 od 119

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.